in

В ЄС порахували зарядні станції для електромобілів: найбільше – в Нідерландах, найменше – на Кіпрі

Темпи розбудови зарядної інфраструктури для електромобілів у Європейському Союзі не відповідають поставленим кліматичним цілям.

«Зарядка (електромобілів) повинна бути такою ж зручною та простою, як заправка сьогодні», – наголосив генеральний директор ACEA (Асоціація Європейських Виробників Автомобілів) Ерік-Марк Хайтема.

За даними ACEA, станом на 2020 рік зарядна мережа Європейского Союзу налічувала 224 300 терміналів. З них швидкістних (потужністю понад 22 кВт) – 11,1%. Найчисленніша мережа – у Нідерландах. На території цієї країни встановлено 66 665 зарядних терміналів для електромобілів. Друге та третє місці за Францією та Німеччиною – 45 751 та 44 538 од. відповідно.

Четверту позицію з розривом у понад 30 000 терміналів займає Італія – 13 073 од. На п’ятому місці Швеція – 10 370 од. Три нижніх рядки рейтингу за: Литвою – 174 од., Мальтою – 96 од. та Кірпом – 70 терміналів.

В цілому ситуацію з зарядною інфраструктурою для електромобілів в ЄС добре відображає інфографіка, опублікована Федерацією роботодавців автомобільної галузі України.

Як раніше повідомляв Autogeek, стартап ZipCharge презентував павербанк для електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Водневий мотоцикл Segway Apex H2 оцінили в $10 700: опубліковані фото концепта

Перші електромобілі Lucid Air приїхали до клієнтів: власники знімають захопливі відео