in

Нові розробки Nissan допоможуть у боротьбі із коронавірусом

Компанія Nissan вирішила запустити виробництво захисних масок для працівників системи охорони здоров’я Японії, які знаходяться на «передовій» боротьби з COVID-19.

Спочатку компанія планує виготовити 2 500 захисних масок за місяць.

Виробництво запустять вже цього місяці в Технічному центрі Nissan, Дослідницькому центрі Nissan та на заводі компанії в Йокогамі.

Також компанія на прохання японського уряду вивчає способи підтримки компаній, що виробляють апарати штучної вентиляції легенів і апарати штучного кровообігу. Автовиробник збирається запропонувати цим виробникам удосконалення технологій виробництва, а також надати робочі місця або робочу силу для активізації виробництва. 

Більше того, розглядається й можливість постачання деталей і комплектуючих, що зараз є дефіцитними.

Варто зазначити, що Nissan вже веде роботи в цій галузі в інших країнах. Зокрема, у США компанія вже виробляє захисні маски для працівників системи охорони здоров’я Мічигану, Міссісіпі і Теннессі. А у Великобританії команда волонтерів, до якої увійшли співробітники заводу Nissan в Сандерленді, бере участь в постачанні медичних масок.

Проект був натхненний чотирма братами, двоє з яких, Ентоні і Кріс Гріллі (Anthony і Chris Grilli), є інженерами технічного центру Nissan в Кренфілде, графство Бедфордшир. Спочатку виробництво було запущено за підтримки краудфандінга на 3D-принтерах в будинках Гріллі.

В Nissan також виділили кошти на обладнання для лиття під тиском, яке збільшить обсяги виробництва щитків. Наразі деталі для них надходять від компаній з Ланкашира, Ковентрі і Гейтсхед. Так, завод готується відвантажити спочатку 77 тисяч масок, а згодом ще 100 тисяч масок.

В Іспанії компанія Nissan організувала виробництво медичних респіраторів й запустила їхнє виробництво на трансмісійному заводі Nissan в Барселоні.

Респіратор Q-Vent вже схвалений іспанським агентством Spanish Agency for Medicines and Health Products (AEMPS) і був протестований в дослідницькому центрі Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau (Барселона), показавши чудові результати.

Перші 20 одиниць будуть передані місцевому органу охорони здоров’я CatSalut для використання у відділеннях інтенсивної терапії та проведення поточних клінічних досліджень щодо оптимізації обладнання. Залежно від кількості замовлень, виробництво може досягати 180 штук на день.

Як раніше повідомляв Autogeek, Tesla показала на відео свій перший апарат для штучної вентиляції легенів, який поки що знаходиться на стадії розробки.

За матеріалами: Nissan

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

У Києві з’явилася послуга безкоштовного знезараження автомобіля

“Заправляйся частинами”: БРСМ-Нафта і Monobank запустили унікальну послугу