in

Для пікапів та кросоверів: Stellantis інвестує понад $400 мільйонів у виробництво електромобілів

Концерн Stellantis оголосив, що інвестує 406 мільйонів доларів у три заводи в Мічигані. Зазначається, що гроші підуть на підготовку потужностей до виробництва електричних авто і пов’язаних з ними компонентів. Цікаво, що концерн планує будувати електромобілі поряд з аналогами, що працюють на ДВЗ.

Основну частину інвестицій – 235,5 мільйона доларів – отримає завод автовиробника Sterling Heights, який дозволить заводу виробляти електричні пікапи Ram 1500. Це буде перший завод компанії в США, де будуть виробляти електричні авто концепрну. На заводі встановлюють нову конвеєрну систему, нові процеси автоматизації та проведуть переобладнання, щоб дозволити створювати пікапи з ДВЗ та електромобілі на одній лінії.

Окрім того, майже 100 мільйонів доларів буде спрямовано на підготовку заводу Warren Truck до виробництва електричного Jeep Wagoneer. Stellantis матиме можливість збирати електромобіль на тій же лінії, що й моделі Wagoneer і Grand Wagoneer, що працюють на двигуні внутрішнього згоряння.

Гнучкість – це те, про що генеральний директор Dodge Метт МакАлір говорив минулого місяця щодо нового Charger Daytona, який працює на платформі STLA Large, у яку інвестує Stellantis.

Найменша інвестиція, 73 мільйони доларів, піде на вдосконалення заводу Dundee Engine. Ці гроші допоможуть переоснастити фабрику, щоб пізніше цього року виготовляти акумулятори для платформи STLA Frame, а також передні та задні балки для архітектури STLA Large у 2026 році. Stellantis буде виготовляти ці компоненти разом із двома новими двигунами внутрішнього згоряння, які компанія могла б використовувати для майбутніх гібридів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Stellantis розпочне виробництво електродвигунів в Угорщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Tesla розробляє спеціальну “броню” для акумулятора електропікапа Cybertruck

За 8000 євро та з кузовом: в Україні розпочали серійне виробництво компактних електромобілів