in ,

Представлено китайський електричний гіперкар Farnova Othello за $288 000: на що він здатен

Китайська компанія Farnova Automotive представила серійну версію електричного гіперкара Othello.

На конвеєр Farnova Othello поставлять у липні 2022 року. Виробництво моделі китайський холдинг налагодить на новому заводі у Ченду. Річний тираж складе 200 одиниць.

Вперше електричний гіперкар з Шеньчженя з’явився на Пекінському автосалоні 2019 року. На тлі інших експонатів виставки Farnova Othello виділявся оригінальним дизайном, авторство якого належить італійській компанії Esiste Surface Design. У електромобіля карбоновий кузов, повністю світлодіодна оптика та двері-ножиці, як у суперкарів Lamborghini. На кормі – величезний дифузор та висувне антикрило з електроприводом, на даху – повітряне гальмо, яке знадобиться водієві, щоб зупинитися після розгону до максимальних 420 км/год.

Габаритні розміри автомобіля – 4670 × 2082 × 1145 мм, колісна база – 2670 мм, дорожній просвіт – 110 мм. Споряджена маса – 1350 кг. Спереду встановлені шини 255/35 R20, ззаду – 335/30 R21.

У рух Farnova Othello приводить двомоторна силова установка, яка за попередніми даними, видає 1835 к.с. та 12 000 Нм крутного моменту. Як повідомляється, першу «сотню» гіперкар розмінює через 1,8 секунди після старту, а відмітка у 300 км/ год залишається позаду вже за 8,5 секунд.

Електромобіль укомплектований літій-іонним акумуляторним блоком шведської фірми Northvolt. Ємність батареї – 75 кВт•год. Обіцяний запас ходу – 600 км у застарілому вимірювальному циклі NEDC. Залежно від терміналу батарея поповнюється від 30 хвилин до 6 годин.

У салоні овальний штурвал, гоночні сидіння Recaro з ременями безпеки та великий центральний дисплей (імовірно діагоналлю 10 дюймів). Роль приладової панелі виконує напівпрозорий проекційний дисплей. Також заявлений автопілот RC-Pilot третього рівня. Орієнтовний цінник Farnova Othello – 288 000 доларів.

Як раніше повідомляв Autogeek, найпотужніший електричний гіперкар Pininfarina Battista знову показався на публіці.

За матеріалами: Autohome

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Бельгійський виробник електровелосипедів Cowboy підкорюватиме ринок США цінником від $1990

Першим електричним Rolls-Royce став дводверний фастбек Spectre: прототип показали до прем’єри