in

Попит на ринку чіпів перевищує пропозицію на 30%: причиною називають систему передзамовлень автомобілів

Вирішити проблему нестачі автомобільних чіпів вдасться не раніше 2022 року.

Аналітики прогнозують поглиблення напівпровідникової кризи на весні цього року. На думку фахівців технологічної компанії Susquehanna Financial з настанням весни дефіцит напівпровідникових компонентів тільки посилиться, а затримки поставок досягнуть в середньому двох тижнів.

На думку експертів J.P. Morgan, ситуація на ринку стабілізується не раніше наступного року: три-чотири квартали піде на відновлення балансу між попитом і пропозицією та ще один або два квартали – на формування складських запасів. На даний момент попит перевищує пропозицію на 10-30%, а терміни очікування клієнтів досягли рівня першої хвилі криптовалютного буму 2018 року.

Основною причиною такої ситуації аналітики вважають пандемію та пов’язані з нею зупинки підприємств. Свою роль зіграли китайсько-американська торговельна війна та новий криптовалютний бум.

В автомобільному секторі на це наклалася багаторічна практика прийому попередніх замовлень. І якщо для автовиробників ситуація з дефіцитом чипів надзвичайно ризикована, то розробники напівпровідникових компонентів на тлі кризи автомобільного ринку не постраждають.

Як раніше повідомляв Autogeek, китайські виробники чипів підключилися до подолання напівпровідникової кризи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Tesla Model S зі штурвалом замість керма: шпигунські фото

Hyundai відкликає 82 тисячі електромобілів через небезпечні батареї