in

Понад 200 км за 5 хвилин: GM і CATL показали інноваційну батарею для електромобілів

Компанії SAIC-GM і CATL випустили нову літій-залізо-фосфатну батарею з коефіцієнтом множення 6C. Зазначається, що нова батарея може набрати енергії, якої достатньо для запасу ходу у 200 км всього за п’ять хвилин. Буква «C» у галузевій класифікації зарядки означає множник зарядки елемента батареї. Отже, досягнення 6C означає, що нову батарею LFP від ​​GM і CATL можна повністю зарядити за одну шосту години або 10 хвилин.

Досі китайські автовиробники могли постачати лише батареї стандарту 5,5C. Наприклад, такий акумулятор ZEEKR застосував у своєму седані 007, який виробники називали “серійним автомобілем із найшвидшою зарядкою”. У той час ZEEKR заявив, що його нова технологія LFP може заряджати 007 від 10-80% рівня заряду за 10,5 хвилини.

Завдяки новому елементу стандарту 6C SAIC-GM і CATL намагаються прискорити швидкості заряджання. Згідно з даними компаній, нові комірки LFP-батарей надійдуть у серійне виробництво вже у 2025 році в рамках архітектури GM Ultium quasi-900V.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, CATL представив інноваційну батарею для електромобілів із надшвидкою зарядкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Toyota суттєво змінює назви і зовнішність плагін-гібридів: що нового

Справжній ексклюзив: електромобілі Volkswagen ID.Buzz поставляються дилерам лімітованими серіями