in ,

1635 км на одній заправці: водневий суперкар Hyperion XP-1 з’явився на числених фото

Перші поставки Hyperion XP-1 клієнтам почнуться у 2022 році.

Воднемобіль з космічними технологіями – Hyperion XP-1 – каліфорнійська технологічна компанія Hyperion представила у серпні 2020 року. Поки суперкар існує тільки у статусі прототипу, серійна версія з’явиться у 2022 році.

2021 рік почався для воднемобіля з «дефіле» по Лас-Вегасу й участі у Виставці споживчої електроніки CES 2021 (Consumer Electronics Show), яка цього року пройшла у цифровому форматі. Судячи з офіційних знімків, воднемобіль також побував у пустелі Мохаве.

Конструкція суперкара – карбон-титановий монокок з армованими титаном композитними кузовними панелями. Регульована незалежна підвіска на подвійних поперечних важелях виготовлена ​​з надлегкого аерокосмічного алюмінієвого сплаву. Задній дифузор з армованого кевларом композиту. Воднемобілю дісталися вуглець-керамічні гальма та карбонові колісні диски (21 дюйм – спереду, 22 дюйм – ззаду), «взуті» в шини Pirelli P Zero. Також у XP-1 рухливе аеродинамічне оперення з вбудованими сонячними панелями, скляний дах з автозатемненням і оригінальні двері, натхненні скульптурою Ніки Самофракійської.

У салоні – титанові педалі й селектор коробки передач, 98-дюймовий вигнутий дисплей на всю довжину центрального тунелю та мультимедійний комплекс з керуванням жестами та дотиками.

Відомо, що силова установка Hyperion XP-1 складається з електродвигунів на постійних магнітах, триступеневої коробки передач, ультраконденсатора, блока паливних елементів й карбонових резервуарів для зберігання водню. Потужність агрегатів не розкривається. При цьому заявлено, що з місця до 96 км/год воднемобіль може прискорюватися менш ніж за 2,2 секунди та розвивати максимальну швидкість понад 355 км/год. Запас ходу складе 1635 км/год.

Тираж Hyperion XP-1 обмежений 300 одиницями. Також компанія планує продавати паливо для них.

Як раніше повідомляв Autogeek, Lamborghini побудувала унікальний 770-сильний суперкар на замовлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Зворотній бік популярності: електромобілі підняли світові ціни на літій, нікель та кобальт

У двигунів внутрішнього згоряння є майбутнє. Висновки компанії Bosch