in ,

BYD готує новий електричний позашляховик вартістю більше $100 000

Китайська BYD Auto вивела на дорожні випробування новий електричний позашляховик Yangwang U8. Знімки частково закамуфльованого прототипу електромобіля, поміченого в Китаї, опублікувало видання CarNewsChina.

Офіційна прем’єра Yangwang U8 очікується на квітневому автосалоні в Шанхаї, а у продаж автомобіль надійде у третьому кварталі 2023 року. Попередня вартість моделі – 115 600 доларів.

Відомо, що довжина позашляховика складає 5300 мм при колісній базі 3050 мм. Інші габарити автомобіля поки не озвучені.

Як повідомляється, Yangwang U8 став першою моделлю з новою технологією Yisifang, яка представлявляє собою чотири незалежні електродвигуни (по одному на колесі) віддачею 275 к.с. та 320 Нм крутного моменту кожен. Сукупна віддача силової установки – 1100 к.с. та 1280 Нм. Обіцяний час прискорення від 0 до 100 км/год – 3,0 секунди. Даних про максимальну швидкість поки немає.

Зі слів розробників, створена ними система повного приводу з електронним управлінням реагує у 100 разів швидше, ніж традиційна. Крім того, завдяки незалежному керуванню колесами позашляховик здатен розвертатися на місці на 360 градусів та зберігати керованість у разі пошкодження одного з коліс.

Плюс до цього, двигуни Yangwang U8, як і корпус, захищені від води за стандартом IP68. Пристрої з таким рівнем захисту можна використовувати на глибині 1,5 метрів до 30 хвилин. У випадку з електропозашляховиком U8 це можливість перетинати водойми.

Більше інформації про BYD Yangwang U8 стає відомо під час прем’єри в Шанхаї. Цього року автошоу проходитиме з 18 по 27 квітня.

Як раніше повідомляв Autogeek, після паузи Ford відновить виробництво електричного пікапа F-150 Lightning.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Електромобілі Tesla обладнають двонаправленою зарядкою, щоб ділитися енергією

MG4 Electric проти Volkswagen ID.3: два електромобілі порівняли за дизайном та інтерʼєром