in

Дешевше $20 000: стартували продажі електричного седана Mazda EZ-6

У Китаї стартували продажі нового електричного седана Mazda EZ-6. Зовнішність та салон Mazda EZ-6 розсекретили ще півроку тому, причому китайські журналісти одразу вказали на загальну платформу Changan EPA.

У гібридній версії під капотом ліфтбека 95-сильний атмосферник на 1,5 л, який працює у вигляді генератора. Задню вісь обертає 218-сильний електродвигун. Заявлені батареї ємністю 18,9 чи 28,4 кВт*год дозволяють машині проїжджати на електротязі 130, чи 200 кілометрів, а загальний запас ходу – до 1300 кілометрів.

“Чистий” електромобіль оснащений електромотором, який розвиває 258 к.с. У початковій версії встановлена літій-залізо-фосфатна батарея ємністю 56,1 кВт*год, у якості опції акумулятор на 68,8 кВт*год. Запас ходу становить від 480 до 600 км.

Зазначається, що найдорожчий ліфтбек коштує 25,3 тисячі доларів. Це доволі конкурентна ціна для китайського ринку, при цьому оснащення багате: аудіосистема Sony з 14 динаміками, мультиконтурні передні крісла, обробка шкірою та замшею, а також 50-дюймовий проекційний екран.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Mazda задіє штучний інтелект для розробки нових електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Опубліковано рейтинг найпопулярніших електромобілів у США

Від $39 000: Zeekr почала продажі ефектного мінівена для молоді