in

Від $112 000: новий електричний седан Nio готується кинути виклик Maybach

У Китаї найближчим часом стартують продажі електричного седана Nio, який повинен кинути виклик Maybach. Судячи з опублікованих зображень, серійний Nio повторює прототип 2023 року: збігаються і габаритні розміри, і потужність двомоторної силової установки у 707 кінських сил.

Презентація Nio ET9 відбулася у грудні минулого року, і автовиробник не став нічого приховувати. З каталогу Мінпромторгу Китаю стало зрозуміло, що 5,3-метровий автомобіль важитиме 2,7 тонни, а повний привід реалізують двома електромоторами: передній розвине 245 к.с., задній – 462 к.с. Максимальна швидкість авто становить 220 км/год.

Постачальником акумуляторних батарей буде CATL. Конструкцією передбачено можливість швидкої зміни акумулятора. Цікаво, що машина підтримує зарядку потужністю до 600 кВт, сама заміна батареї у зборі триватиме три хвилини. У стандартній комплектації ET9 матиме батарею на 120 кВт*год.

Суперниками Nio називають електромобілі Mercedes-Maybach, Rolls-Royce та Cadillac, проте китайська новинка виявиться помітно дешевшою: стартову ціну розраховують утримати на рівні 112 тисяч доларів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, електромобілі Nio отримають твердотільні батареї вже наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Apple таємно допомагала BYD розробляти інноваційні акумулятори для електромобілів

До $10 000: MINI різко знизили ціни на електромобілі нового покоління та пояснили причину