in

З лідарами і автопілотом: XPeng показав новий преміальний електричний мінівен

XPeng Motors щойно випустила нову вдосконалену версію свого мінівена X9 MPV, оснащену LiDAR, і автопілотом. Новинка має запас ходу на рівні 610 км.

XPeng X9 – це шоста електрична модель китайського автовиробника XPeng, яка дебютувала у вересні 2023 року. Електричний мінівен офіційно вийшов на ринок 1 січня 2024 року з чотирма варіантами з запасом ходу до 702 км.

XPeng X9 також був першою моделлю, яка дебютувала на архітектурі розумної електричної платформи. На момент запуску залежно від версії мінівен коштував від 51 до 59 тисяч доларів. Однак сьогодні XPeng Motors випустила новий варіант X9 під назвою 610 Max, який отримав фірмову систему автопілоту.

На відміну від попередніх версій електромобіля, 610 Max оснащено не одним, а двома датчиками LiDAR, які забезпечують роботу XNGP – одного з найпередовіших технологій автономного керування на ринку.

На додаток до LiDAR, XPeng X9 610 Max був оснащений більш потужним інтелектуальним апаратним забезпеченням, включаючи два чіпи NVIDIA Drive Orin, які забезпечують 508 TOPS обчислювальної потужності.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, в Китаї дебютував електричний позашляховик XPeng G6 з запасом ходу 750 км і 10-хвилинною зарядкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від $42 000: комерційний електромобіль Hyundai Chassis Cab надійшов у продаж

Знайшли власний шлях: Volvo не планує конкурувати з дешевими електромобілями з Китаю