in

Jaguar задіяв на одному з автозаводів робота-собаку: яка його місія

Завод Jaguar Land Rover почав охороняти робопес, створений інженерами Boston Dynamics. Роботизований собака приступив до патрулювання території підприємства, розташованого в англійському Ковентрі. За словами фахівців, головними перевагами нового охоронця є можливість роботи 24 години на добу сім днів на тиждень. При цьому “машину” не відволікають сторонні шуми чи запахи автозаводу.

Робособака робить щогодинні обходи підприємства маршрутами, які розробники заздалегідь заклали у його систему. Робот легко долає різні перешкоди, включаючи сходи. Крім того, він здатний самостійно відчиняти двері. Окрім охорони території робот проводить моніторинг стану обладнання. Для зарядки 50-вольтової батареї на території автозаводу збудували імпровізовану будку.

За словами керівників Jaguar, залучення до роботи на підприємствах роботів дозволить концерну звільнити персонал від рутинних завдань. Кваліфіковані співробітники зможуть сконцентруватись на розробці нових машин. До 2030 року компанія планує електрифікувати всі свої моделі.

У середині квітня стало відомо, що компанія Hyundai планує взяти на роботу людиноподібних роботів Boston Dynamics. Фахівці планували влаштувати андроїди на виробничі лінії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, у Сан-Франциско розлючений натовп побив та підпалив електромобіль Jaguar I-Pace на автопілоті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

З запасом ходу 700 км: новий Renault Master перетворили на водневий фургон

Вперше – плагін-гібрид: Volkswagen Caddy суттєво оновили