in

ЄС може проголосувати за мита на електромобілі з Китаю вже цього місяця: коли можуть запрацювати

Давно обіцяні підвищені мита на китайські електромобілі у країнах ЄС можуть бути введені в дію з листопада, приблизно через шість тижнів після того, як чиновники можуть проголосувати за їх введення 25 вересня.

Джерела вважають, що Європейський Союз проведе голосування щодо введення остаточних мит пізніше цього місяця. Якщо голосування пройде, нові норми почнуть працювати з листопада. Єдине, що може затримати процес, це якщо кваліфікована більшість – для чого знадобиться щонайменше 15 держав-членів, що представляють 65% населення ЄС – проголосує проти нових тарифів.

Auto News повідомляє, що офіційні особи з Китаю та ЄС провели кілька зустрічей цього місяця, щоб спробувати вивчити альтернативи тарифам, але незначний прогрес був зроблений. ЄС вважає, що рішення має ґрунтуватися на правилах Світової організації торгівлі та враховувати субсидії, які отримують китайські електромобілі. Міністр торгівлі Китаю Ван Веньтао наступного тижня відвідає Європу, щоб поговорити з головою ЄС з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом.

Протягом останніх тижнів ЄС кілька разів переглядав запропоновані тарифи. Нещодавно він знизив ставку Tesla з 9% до 7,8%. Ставки для Geely також були знижені з 19,9% до 18,8%. ЄС також переглянув тарифи для SAIC, якій належить MG.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Volvo “розбила” в одній аварії найбільший та найменший електромобілі.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Для інтеграції штучного інтелекту в авто: Volvo посилює співпрацю з NVIDIA

З запасом ходу 700 км: новий Renault Master перетворили на водневий фургон