in ,

Які зараз тарифи на зелену карту для електромобілів? 

“На ринку страхування в Україні очікується подальше збільшення частки онлайн-продажів, що пов’язано з вимушеним через агресію РФ виїздом за кордон багатьох автівок”. Одним з обов’язкових видів страхування для поїздок за кордон є зелена карта. Зелена карта – це міжнародний договір про страхування автоцивільної відповідальності, який діє на території більшості європейських країн. Вона гарантує відшкодування збитків, завданих третім особам у разі дорожньо-транспортної пригоди. Збільшення кількості електромобілів на дорогах України та Європи призводить до актуального питання про вартість страхування таких транспортних засобів”, – зазначив експерт Матика Микола. 

Тарифи зеленої карти МТСБУ 

Вид транспортного засобу Вартість 1 місяцьВартість 1 рік
Легковий автомобіль 1934 грн13493 грн
Автобус6342 грн41110 грн
Вантажівка3794 грн32196 грн
Причіп574 грн 2874 грн
Мотоцикл674 грн4497 грн
Електрокар (на іноземних номерах) 446 грн2977 грн

Загалом ціна зеленої карти залежить від кількох пунктів: 

  • термін поїздки;
  • тип транспортного засобу;
  • країна призначення;
  • об’єм двигуна.

Варто враховувати, що електромобілі мають свої особливості. У випадку ДТП з електромобілем може знадобитися спеціальне обладнання та кваліфіковані фахівці для ремонту. Деякі страхові компанії можуть пропонувати додаткові гарантії щодо ремонту таких транспортного засобів.

Як розрахувати тариф зеленої карти для електромобіля?

Найточнішу інформацію про вартість зеленої карти для вашого електромобіля можна отримати безпосередньо у страхових компаніях. Багато з них мають онлайн-калькулятори, які дозволяють швидко розрахувати ціну страховки з урахуванням всіх необхідних параметрів.

Де купити зелену карту для електромобіля?

Зелену карту можна оформити в будь-якій страховій компанії, яка має ліцензію на здійснення цього виду страхування. Крім того, багато компаній пропонують онлайн-сервіси для оформлення полісів, що значно спрощує процес.

Щоб заощадити на зеленій карті, рекомендується:

  • Порівняти пропозиції різних страхових компаній. Скористайтеся онлайн-калькуляторами або зверніться до страхових агентів для отримання детальної інформації про тарифи.
  • Обрати оптимальний термін дії полісу. Якщо ви плануєте кілька коротких поїздок за кордон, можливо, вигідніше буде оформити кілька короткострокових полісів замість одного річного.
  • Перевірити можливість отримання знижок. Деякі страхові компанії надають знижки постійним клієнтам або влаштовують акції. 

Поради

Уважно читайте умови договору перед покупкою зеленої карти. Зверніть увагу на термін та територію дії полісу. Щоб уникнути непередбачених ситуацій, оформляйте зелену карту за кілька днів до поїздки. Під час подорожі тримайте документ в зоні доступу аби мати можливість продемонструвати його правоохоронним органам. 

Хоча страхування електромобілів зеленою картою має свої особливості, загалом процедура оформлення поліса не відрізняється від страхування традиційних автомобілів. Головне – правильно підібрати страхову компанію та обрати оптимальний варіант страхування з урахуванням ваших потреб та фінансових можливостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Заміна мастила у механічній трансмісії: чи справді розраховане на весь ресурс авто

Новий лідер: BMW вперше продала в Європі більше електромобілів, ніж Tesla