in

5000 електричних кілометрів: Tesla встановила станції Supercharger по “Шовковому шляху” в Китаї

Американський виробник встановив зарядки для електромобілів від східного узбережжя Китаю до кордону з Казахстаном.

Компанія Tesla реалізувала черговий амбітний процес – побудувала зарядну мережу для електромобілів уздовж відомого «Шовкового шляху». Мережа з 27 зарядних станцій простягнулася уздовж траси, протяжністю 5000 км, яка проходить через дев’ять міст та фактично дублює стародавній торговий шлях, який зв’язував Східну Азію із Середземномор’ям у давнину та у середні віки.

Зарядки встановлені на відстані від 100 до 300 кілометрів один від одного. Всього 15 хвилин підключення досить для 250 км шляху. Це дозволить китайським власникам автомобілів Tesla здійснювати подорожі від Чжоушань на східному узбережжі країни до Хоргосу на кордоні з Казахстаном.

По дорозі вони зможуть відвідувати туристичні пам’ятки Китаю, включаючи пустелю Кумтаг, вулкан Турфан, озеро Сайра, мальовничі місця Синьцзяню, не ризикуючи застрягти в одному з цих місць через розряджену батарею.

Раніше Tesla вже встановила у Китаї 840 зарядних станцій та понад 65 000 терміналів у 310 містах. Ці зусилля американської компанії з розвитку місцевої зарядної мережі пояснюються зацікавленістю у одному з найбільших світових автомобільних ринків та наявністю у Шанхаї власної фабрики з виробництва електромобілів.

За даними китайської Асоціації пасажирських автомобілів, у квітні компанія продала на місцевому ринку 25 845 автомобілів, а у травні продажі зросли до 33 463 одиниць.

Як раніше повідомляв Autogeek, Tesla здешевила автопілот електромобілів Model 3 та Model Y за рахунок радарів.

За матеріалами: Bloomberg

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Радикальна заява компанії: Audi готові відмовитися від ДВЗ вже у 2026 році

Porsche запустили виробництво потужних кремнієвих батарей для електромобілів