in

1400 “коней”: Ford Mustang перевели на електротягу для участі у драг-заїздах

Компанія Ford, а точніше її підрозділ Performance, показав прототип електромобіля Mustang Cobra Jet 1400, що призначений для участі в дрег-рейсінгу.

Автовиробник стверджує, що представлена модель може подолати класичну для дрег-рейсінгу дистанцію у чверть милі менш ніж за 8 секунд.

Потужність Ford Mustang Cobra Jet 1400 складає 1400 к.с., а максимальний обертовий момент – 1500 Нм. Це дозволяє автівці розігнатися на досить короткому відрізку (чверть милі, тобто 402 м) до 275 км/год.

В Ford Performance Motorsports сподіваються, що електромобіль стане першим зі спортивних прототипів компанії для інших гоночних серій. 

“Акумуляторний прототип Mustang Cobra Jet 1400 повинен продемонструвати можливості електричної силової установки в одному з найвимогливіших гоночних середовищ”, – підкреслили в Ford.

Варто зазначити, що Ford Mustang Cobra Jet 1400 отримав на честь оригінального Cobra Jet, який виступали на перегонах в кінці 1960-х років. Такі автівки особливо цінуються колекціонерами за рідкість й можуть вивести нове покоління Ford на ті ж самі показники.

Як раніше повідомляв Autogeek, Ford Mustang Mach-E, який вже за місяць повинен надійти у продаж, може буде більш продуктивним, ніж повідомлялося раніше.

За матеріалами: interestingengineering.com

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

2000 км на одному заряді: австралійські вчені розробили унікальну батарею для електромобілів

Відео дня: Повністю електричний Land Rover Defender розганяється до “сотні” за 5,5 секунд