in ,

1000 км на одному заряді! BYD показала новий компактний електромобіль EA1

Офіційна прем’єра першої моделі на електричній платформі для електромобілів нового покоління відбулася у Шанхаї.

BYD EA1 – перша модель китайської компанії із міста Шеньчжень, побудована на новій 800-вольтової платформі для електромобілів, яку BYD планує пропонувати стороннім виробникам. Презентація «e-platform 3.0» та електромобіля BYD EA1 відбулася в рамках Шанхайського автосалону.

Зі слів розробників, «e-platform 3.0» повинна стати основою для «наступного покоління високопродуктивних інтелектуальних електромобілів» й характеризується чотирма перевагами: інтелект, ефективність, безпека та естетика.

Зокрема, для системи приводу були недавно розроблені численні ключові модулі. Ці компоненти менші, легші, міцніші та ефективніші. За даними BYD, побудованому на цій платформі електромобілю потрібно всього 2,9 секунди, щоб розігнатися від 0 до 100 км/год, а запас ходу складатиме до 1000 км у циклі WLTP.

Платформа також дозволяє здійснювати швидку зарядку з напругою 800 вольт, але точна потужність зарядки не вказується. Стверджується, що 5 хвилин підзарядки акумулятора буде достатньо для 150 км шляху. Відомо, що стандартною конфігурацією електричної платформи 3.0 являється акумулятор «Blade Battery», один з найбезпечніших в галузі акумуляторних батарей. Інтегрований в конструкцію автомобіля акумулятор LFP (літій-залізо-фосфатний) з комірками великого об’єму подвоює жорсткість кузова на кручення.

Також BYD EA1 став першим автомобілем, розробленим у концепції морського дизайну та прикрашений новим логотипом марки BYD без овальної рамки.

Ще однією «шанхайською» прем’єрою компанії став концепт нового позашляховика преміум-класу – «X Dream». Обидві моделі розроблені під керівництвом глобального дизайнера BYD Вольфганга Еггера.

Як раніше повідомляв Autogeek, BYD побореться за ринок електромобілів із CATL та LG.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

До 2025 року кожен четвертий автомобіль BMW Group на ринку Китаю буде батарейним

“Їв” більше, ніж розраховували: електромобіль Endurance не зміг доїхати до фінішу на перегонах в Мексиці