in ,

У Citroen відмовляться від нового покоління кросовера C5 Aircross: його замінять електромобілем

Copyright AGNIESZKA DOROSZEWICZ @ Continental Productions

Компанія Citroen готує новий середньорозмірний кросовер. У модельній лінійці марки майбутній серійний електромобіль може замінити Citroen C5 Aircross, який дебютував на Шанхайському автосалоні 2017 року.

Офіційної інформації про припинення серійного виробництва досить молодої моделі поки що не було. Але таке рішення повністю відповідає стратегії електрифікації нового автомобільного альянсу Stellantis, утвореного в результаті злиття французької Groupe PSA (Peugeot і Citroen) та італо-американського альянсу Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

За інформацією французької щоденної газети Ouest-France, новий електричний кросовер буде однією з перших моделей, побудованих на платформі STLA Medium альянсу Stellantis. Серійне виробництво новинки налагодять на заводі концерну у місті Ренне, Франція, але про терміни поки не йдеться.

Нагадаємо, що Citroën C5 Aircross – це серійна версія концепту Citroën Aircross 2015 року. На конвеєр кросовер поставили у 2017 році. Першим ринком моделі був Китай, у Європі та інших країнах продажі стартували роком пізніше. Кросовер пропонують з бензиновими двигунами потужністю 165 або 200 к.с. та гібридною силовою установкою потужністю 300 к.с.

Як стало відомо раніше, Citroen C5 Aircross нового покоління не буде, хоча спочатку воно планувалося. Серійне виробництво моделі мали розмістити на заводі в Іспанії. Цілком імовірно, таке рішення пов’язане з майбутніми електричними проєктами французького бренду.

Як раніше повідомляв Autogeek, Citroen представив цікаві рішення міської мобільності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Інженер з Ужгорода переробив старий Opel Kadett на електричний: що з цього вийшло

Влада Одеси розробила правила для електросамокатів: всі обмеження та заборони – в одному документі