in ,

Сенсація від Ілона Маска: новий Tesla Roadster отримає пакет SpaceX і буде літати

Серійне виробництво «звичайного» родстера почнеться у 2022 році, «літаюча» версія – поки тільки фантазія.

Нове інтерв’ю Ілона Маска ведучому підкастів Джону Рогану стало черговою сенсацією. За словами генерального директора компанії Tesla, новий електричний Roadster зможе літати.

Точніше, нетривалий час підніматися над землею на висоту 1,0-1,8 метрів одночасно рухаючись вперед. Якщо інженерам компанії вдатися реалізувати цю обіцянку Маска, функція «левітація» увійде до раніше анонсованого пакету SpaceX.

Спочатку він передбачав встановлення по периметру автомобіля невеликих ракетних двигунів, які за задумом поліпшать подовжню та поперечну динаміку.

Для цього з салону доведеться прибрати другий ряд сидінь та встановити на їхньому місці вуглепластикового балону високого тиску. Під час активації задні движки будуть з’являтися з-під номерного знаку. Їхнє завдання – прискорення, тоді як передні відповідатимуть за гальмування.

Такі ж двигуни Маск планує поставити під кузовом. Саме вони повинні будуть піднімати родстер над землею. Якими будуть наслідки падіння автомобіля на землю з висоти 1,8 метрів, Маск не поточнив.

При цьому він абсолютно впевнений, що водій та пасажири не постраждають. Також немає інформації про те, що планують робити з струменями пилу, піднімаємими ракетними двигунами, яким чином гарантуватимуть безпеку іншим учасникам дорожнього руху, в тому числі й пішоходам.

Прототип родстера другого покоління Tesla показала ще у 2017 році, під час презентації електричного тягача Semi. Серійне виробництво спорткара планували почати у 2020 році.

Як наслідок, запуск у серію кілька разів переносили, оскільки на той момент, як виявилося, розробка моделі тільки почалася. Але це не завадило компанії ще під час першого показу оголосити прийом попередніх замовлень з передоплатою у розмірі 50 тисяч доларів США.

За останньою інформацією, новий Tesla Roadster встане на конвеєр у 2022 році. Початкова вартість спортивного електромобіля складе 200 тисяч доларів.

Як розповів Маск в інтерв’ю Рогану, до дорожніх випробувань передсерійного прототипу новинки команда приступить до кінця літа, а інженерні роботи над родстером повинні бути завершені у цьому році. Що стосується «літаючого» варіанту, то це поки тільки побажання.

Попередньо «звичайний» Tesla Roadster другого покоління укомплектують трьома електродвигунами (один – спереду, два – ззаду). Ємність батареї – 200 кВт• год проти 53 кВт•год у попередника. Запас ходу при цьому збільшиться з 393 до 998 км. Час прискорення з місця до 96 км/год складтиме 1,9 секунди, тоді як модель першого покоління справлялася з цим завданням за 3,7-3,9 в залежності від модифікації.

Як раніше повідомляв Autogeek, Tesla випустить електричний фургон для «апокаліпсису» з сонячними панелями на даху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Електричний кросовер Hengchi 3 показав салон з трьома дисплеями від екс-дизайнера Bertone

Lotus показав, як будуть виглядати гоночні електромобілі майбутнього: опубліковано фото