in

Автопілот Tesla може стати опцією на автомобілях інших виробників: ведуться переговори

Які саме OEM-виробники готові встановлювати комплекс Autopilot на свої моделі, допоки не відомо.

Tesla планує продавати своє програмне забезпечення стороннім виробникам. Про це голова компанії Ілон Маск згадав під час квартальної звітної конференції, хоча раніше дуже скептично ставився до цієї ідеї, посилаючись на проблеми з адаптацією розробок компанії до платформ сторонніх виробників.

За словами Маска компанія потенційно може ліцензувати деякі зі своїх програм, особливо Autopilot та Autobidder, іншим виробникам. Навіть більше, «попередні обговорення» з цього питання вже ведуться, але ліцензувати програмне забезпечення Tesla готова тільки після того, як зможе самостійно повністю автоматизувати процес управління автомобілем. З якими іншими автовиробниками проводилися переговори, Маск не поточнив.

Також Teslа готова спільно використовувати Autobidder – віртуальну платформу для торгівлі електроенергією на основі штучного інтелекту, яка використовується для прямої монетизації активів зберігання енергії, таких як Tesla Powerpacks та Powerwalls. Це програмне забезпечення вже використовується в акумуляторних системах інших компаній.

Як раніше повідомляв Autogeek, Samsung розробить 5-нанометровий процесор для електромобілів Tesla.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Китайські безпілотні автомобілі Baidu почнуть курсувати вулицями Каліфорнії

Skoda планує випускати до 350 електрокросоверів Enyaq IV на день