in

Через несправні гальма: Kia відкликає велику партію флагманських електричних кросоверів EV9

Сучасні електромобілі настільки переповнені технологіями, що деякі з них час від часу виходять з ладу. У випадку з Kia EV9 нова кампанія з відклику стосується деяких технологій, розроблених, щоб допомогти власникам паркуватися. За словами автовиробника, електричний кросовер може не зупинитися, коли він повинен, і може вдарити людей, або деякі предмети.

Remote Smart Park Assist – це назва асистента, який дозволяє власникам вийти з автомобіля, а потім натиснути кнопку на брелоку, щоб перемістити EV9 на місце паркування або з нього. Kia пропонує його на кількох моделях.

Згідно з документами, поданими до NHTSA, Kia вперше дізналася про проблему на початку цього місяця після того, як у Південній Кореї EV9 зіткнувся з припаркованим автомобілем. Розслідування показало, що на швидкості нижче 4 км/год EV9 може не застосувати достатньо гальмівного тиску, щоб зупинитися, коли потрібно.

Помилка роботи електронного асистента може призвести до травм, або пошкодження майна. Очевидно, інтегроване електронне гальмо просто не справляється зі своєю роботою в певних умовах і потребує оновлення програмного забезпечення, щоб працювати належним чином. Таким чином, компанія відкликає 12 400 екземплярів EV9, щоб вирішити цю проблему. Зазначається, що для усунення проблеми достатньо лише оновити програмне забезпечення машини.

Нагадаємо, як повідомляв AUTOGEEK, електричний кросовер Kia EV9 випробували морозами Швеції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

З запасом ходу понад 800 км: компанія Thor представила незвичний плагін-гібридний кемпер

Для фанатів електромобілів: Chevrolet розробила унікальний “електричний” сік