in

Електромобіль Tesla Model 3 згорів у процесі зарядки: рятувальники назвали ймовірну причину пожежі

Нова Tesla Model 3 загорілася під час зарядки на парковці грецького супермаркету. Цікаво, що фотографії обгорілих останків свідчать про те, що пожежа виникла не від акумуляторної батареї електромобіля.

Інцидент стався в неділю, 22 вересня, недалеко від Афін. Повідомляється, що чорна Tesla Model 3 Highland була підключена до зарядної станції супермаркету, коли спалахнуло полум’я.

Розбиті задні вікна та розплавлені шини служать яскравим нагадуванням про велику температуру пожежі, тоді як сама зарядна станція виглядає так, ніби вона майже не постраждала від пожежі.

У місцевій пожежній частині підтвердили, що їм вдалося загасити пожежу. Незважаючи на те, що причина пожежі все ще з’ясовується, полум’я торкнулося лише задньої частини транспортного засобу і, зокрема, не поширилося на акумуляторну батарею. За даними рятувальників, цілком можливо, що пожежа могла виникнути через несправний зарядний кабель або адаптер.

Хоча кілька досліджень показують, що електромобілі мають статистично меншу ймовірність загоряння порівняно з двигунами внутрішнього згоряння і гібридними транспортними засобами, справжня проблема виникає, коли вони все-таки займаються, адже їх батареї важко загасити.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Rivian інтегрував стрімінгові додатки YouTube і Google Cast у мультимедіа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Осінній цінопад: знижки на KG Mobility до 126 000 гривень

Від $109 000: брутальний електричний позашляховик M-Hero 917 отримав експедиційну версію