in

Потужністю 1000 сил: Lotus представив електричний гіперкар під назвою Theory 1

Після переходу під контроль китайського холдингу Geely англійська компанія Lotus ударними темпами розпочала електрифікацію модельного ряду. У спробі зберегти свою ідентичність Lotus представив концепт-кар Theory 1, який має показати напрямок розвитку компанії.

Для цього навіть розроблено спеціальну концепцію, яка химерно поєднує цифровізацію з природністю та аналоговими рішеннями. Дизайнер Бен Пейн підкреслює, що концепт Theory 1 увібрав у себе найкраще з 76-річної історії фірми Lotus, демонструючи вигляд гіперкара майбутнього.

У зовнішності нової машини справді вгадується характерний клиноподібний профіль легендарної моделі Lotus Esprit. При цьому вузькі лазерно-люмінофорні фари, величезне лобове скло і двері, що від’їжджають назад, виглядають більш ніж футуристично.

Концепт Theory 1 вийшов досить компактним: довжина – 4490 мм, ширина – 2000 мм, висота — 1140 мм. Колісна база – 2650 мм. При створенні кузова використано всього 10 найменувань матеріалів замість звичайних для індустрії 100. Це позитивно позначилося не тільки на екологічності, але і на жорсткості конструкції.

Електричний гіперкар з монококом із переробленого вуглепластику та зовнішніми панелями з целюлози та полікарбонату вийшов відносно легким: менше 1600 кг. При цьому він має повний привід з піковою потужністю 1000 к.с. та тягову батарею ємністю 70 кВт*год, яка дозволяє проїхати 402 км за циклом WLTP. Розрахунковий час розгону від 0 до 100 км/год менше 2,5 секунд, а максимальна швидкість – 320 км/год.

Цікаво, що рульове керування реалізовано по дротах, що дозволяє змінювати його налаштування в широких діапазонах. Гальмівна система AP Racing має шестипоршневі механізми та диски діаметром 390 мм на всіх колесах. Концепт взутий у шини Pirelli P-Zero Elect розмірністю 265/35 R20 спереду та 325/30 R21 ззаду. Концепт Lotus Theory 1 не має чітких серійних перспектив. Однак закладені в нього ідеї можуть знайти своє місце у майбутніх моделях марки Lotus.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Lotus завершив випробування та розробку електромобіля Emeya EV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

На дорогах помітили екстремальний електромобіль Audi Q6 Sportback E-Tron у камуфляжі: фото новинки

Відставити розчарування: продажі електромобілів у США стрімко зросли