in

Вперше – плагін-гібрид: Volkswagen Caddy суттєво оновили

Volkswagen Caddy на платформі MQB дебютував чотири з половиною роки тому, тож прийшов час оновлення. Деякі зі змін вимушені: зокрема, наявні двигуни 1.5 TSI (115 л.с.) та 2.0 TDI (102 або 122 л.с.) адаптовані під оновлені еконорми Euro-6e, які стали обов’язковими в Євросоюзі з 1 вересня. Найпотужніший дизель відтепер пропонується лише з «роботом» DSG, хоча раніше це була опція, а за замовчуванням належала «механіка».

Також у Caddy розширено базовий набір електронних асистентів: додані системи автоматичного гальмування, розпізнавання дорожніх знаків та стеження за розміткою. У фургона тепер в базі є шість подушок безпеки і кнопки на кермі. Але є й цікавіші нововведення.

По-перше, комерційний фургон від Volkswagen вперше став плагін-гібридом. Нова версія eHybrid оснащена турбочетвіркою 1.5 TSI та електромотором, який вбудований у шестиступінчастий “робот” DSG. Пікова віддача системи – 150 к.с. та 350 Нм, привід тільки передній. Авто оснащене тяговою батареєю ємністю 19,7 кВт*год, якої має вистачити на 122 км пробігу в електричному режимі, а зарядити її можна як змінним (11 кВт), так і постійним струмом (40 кВт).

По-друге, в гаму доданий “трансформер” Volkswagen Caddy Flexible. Його головна особливість – тримісний другий ряд сидінь, який можна зрушити вперед і встановити вертикально, перетворивши на жорстку перегородку між кабіною та вантажним відсіком.

Нові версії мають вийти на європейський ринок до кінця цього року. Якщо базовий фургон Caddy Cargo у Німеччині коштує від 29 200 євро, а пасажирська версія – від 31100 євро, то “трансформер” Caddy Flexible обійдеться мінімум у 33 000. Гібридні Caddy коштуватимуть щонайменше 37 тисяч євро.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, електромобіль Volkswagen ID.Buzz перетворили на стильний кемпер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Jaguar задіяв на одному з автозаводів робота-собаку: яка його місія

На дорогах помітили екстремальний електромобіль Audi Q6 Sportback E-Tron у камуфляжі: фото новинки