in

Для інтеграції штучного інтелекту в авто: Volvo посилює співпрацю з NVIDIA

Volvo Cars розробляє орієнтовані на користувача технології, що роблять автомобілі безпечнішими, а життя власників легшим. Компанія керується технологічною дорожньою картою: дотримується балансу між власними розробками та розумним партнерством зі світовими техно лідерами.

Новий Volvo EX90 – це перший Volvo, що справді керується програмним забезпеченням. Електромобіль побудований на централізованій архітектурі базових обчислень, що стало можливим завдяки багаторічній співпраці з NVIDIA. Інноваційна в галузі система базових обчислень EX90 працює на основі системи на чипі (SoC) NVIDIA DRIVE Orin. Вона здатна виконувати понад 250 трлн операцій за секунду (TOPS). 

Щоб розкрити весь потенціал програмно-визначеного авто з централізованою архітектурою базових обчислень, Volvo Cars розпочинає новий етап співпраці з NVIDIA. Пізніше, в цьому десятилітті, автовиробник представить автомобілі, що побудовані на NVIDIA DRIVE Thor. Вона здатна виконувати до 1000 трлн операцій за секунду. Це вчетверо більше операцій за секунду, ніж одна DRIVE Orin SoC, і всемеро більша енергоефективність.

З DRIVE Thor наступне покоління Volvo стане ще більш перспективним. Платформа інтегрує архітектуру графічного процесора NVIDIA Blackwell, тому з`являтимуться ще більш просунуті функції безпеки та допомоги під час водіння. А також розвиватиметься автономне водіння і нові можливості на основі генеративного ШІ.

Volvo Cars, для подальшого вивчення потенціалу ШІ, через компанію-розробника ПЗ Zenseact використовує системи NVIDIA DGX.  Ця суперкомп’ютерна платформа ШІ оптимізована для великих робочих навантажень, щоб розробляти  безпечне автономне водіння.

Системи DGX для навчання моделей ШІ використовуватимуть перед виведенням майбутніх автомобілів на дороги. Актуальні наразі і майбутні моделі ШІ будуть навчатися ще ефективніше – завдяки потужності платформи NVIDIA DGX. Вона, своєю чергою, використовує спеціально створену інфраструктуру ШІ та оптимізований пакет ПЗ.

Багаторічна співпраця із NVIDIA та використання перевіреної платформи NVIDIA DRIVE дозволяє Volvo Cars ще краще досліджувати безпеку й застосовувати результати для навчання великих базових моделей ШІ. Ці моделі допомагають автомобілям ще краще розуміти навколишній світ – для розвитку автономного водіння.  

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Volvo “розбила” в одній аварії найбільший та найменший електромобілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Для продажів залучають зірок: електричний позашляховик Mercedes-Benz G-Class отримав європейські ціни

ЄС може проголосувати за мита на електромобілі з Китаю вже цього місяця: коли можуть запрацювати