in

У Саудівській Аравії запустять “літаючі” човни на електротязі: як вони працюватимуть

Саудівська Аравія має на меті перевозити людей по пустельному мегаполісу на “літаючих” електричних човнах на підводних крилах. Хоча це може звучати як наукова фантастика, їх розробка вже ведеться. Щоб досягти своєї мети, Саудівська Аравія вже придбала вісім нових електричних поромів P-12 шведського виробника електричних човнів Candela.

Електричні човни Candela – це фактично керовані комп’ютером судна на підводних крилах, які здатні самостійно підніматись з води, завдяки чому їх батареї працюють набагато довше, а човни подорожують швидше й далі.

Компанія розпочала свою діяльність зі швидкісних катерів, але з тих пір розширила асортимент продукції і на комерційні судна, застосовуючи свої технології та дизайн до літаючих поромів різних розмірів.

“P-12 розроблено для створення систем водного транспорту з нульовим рівнем викидів. На відміну від застарілих систем з великими, повільними та неефективними звичайними поромами, Candela P-12 є меншою та швидшою, що дозволяє виконувати набагато більше рейсів”, – пояснив Густав Хассельског, генеральний директор і засновник Candela.

Candela P-12 – це модель, яку Саудівська Аравія планує використовувати у своєму пустельному мегаполісі NEOM, що зараз будується вздовж Червоного моря. Місто вже закупило вісім P-12, що є найбільшим комерційним замовленням в історії Candela. P-12 вперше був запущений минулого року і найближчим часом почне працювати, як частина системи громадського транспорту Стокгольма вже цього року.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Lucid отримав додаткові $1,5 мільярда інвестицій від Саудівської Аравії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Через дефіцит: Rivian призупинив виробництво електричних фургонів для Amazon

Нова Škoda Superb прибула в Україну: стали відомі ціни та комплектації