in

Не Tesla: названо найбільш ефективний серійний електромобіль сучасності

Генеральний директор Lucid Пітер Роулінсон вважає, що ефективність є величезним випробуванням електромобільних технологій автовиробників. Керівник Lucid Motors припустив, що пройде ще кілька років, перш ніж Tesla Model S зможе зрівнятися за ефективністю пробігу з новим Air Pure, який, за його словами, є найбільш енергоефективним транспортним засобом.

Зазначається, що завдяки технічно просунутій батареї ємністю 84 кВт*год Lucid Air Pure може проїхати до 676 км на одному заряді. Це дорівнює 8 км запасу ходу на кіловат енергії, і легко випереджає найефективнішу Tesla Model S, якій потрібно 1 кВт*год енергії на кожні 6,4 км пройденого шляху.

Минулого тижня виконавчий директор Lucid Пітер Роулінсон поділився в LinkedIn графіком, який показує, наскільки бренд випереджає своїх конкурентів. На графіку зазначається, що якщо Tesla продовжить лінійно підвищувати ефективність Model S, то до 2032 року вона зможе зрівнятися з поточною витратою енергії Air Pure.

Звичайно, Lucid продовжить розробляти Air, і графік показує, що до 2032 року ефективність суттєво зросте. Інші конкуренти, включно з Porsche Taycan і Mercedes-Benz EQS, значно відстають.

“Ефективність має вирішальне значення для створення кращого, легшого, просторішого авто з більшим запасом ходу та безпосередньо впливає на вартість виробництва. Отже, ефективність є, мабуть, єдиним найвагомішим лакмусом основних технологічних можливостей компанії для електромобілів”, – сказав Роулінсон.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, уряд Саудівської Аравії пересяде на електромобілі Lucid Air.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Світові продажі електромобілів у липні суттєво зросли, але впали на одному з ключових ринків

Через електромобілі: Jaguar змушений припинити продажі нових авто на рік через трансформацію лінійки