in

Інвестують 1,2 млрд євро: у Італії новий стартап Aehra готує випуск одразу двох електромобілів

Італійський стартап з випуску електромобілів Aehra назвав свої перші два авто – це кросовер Impeto та седан під назвою Estasi. Компанія подала бізнес-план до Міністерства промисловості Італії щодо будівництва нового заводу у Мошано-Сант-Анджело, у північно-східному регіоні Абруццо.

Компанія заявила, що вибрала це місце через близькість до італійської промисловості з виробництва вуглецевого волокна та досвіду, який пропонує сусідній Університет Л’Аквіли.

Засновник і генеральний директор Aehra Хазім Нада сказав, що цей фактор виявиться вирішальним для створення монокока з вуглеволокна, який лежить в основі моделей Aehra.

“Aehra також встановила стратегічні відносини з Університетом Л’Аквіли. Будучи домом для одного з найпередовіших у світі інженерних центрів електромобілів, університет стане ключем до розробки вдосконаленої електричної трансмісії Aehra із пробігом 800 км і всіх майбутніх технологій електромобілів”, – додав він.

Пізніше цього року компанія Aehra планує розпочати будівництво промислового об’єкта вартістю 1,2 мільярда євро. Він додав, що завод може створити 540 робочих місць на місцевому рівні та ще 110 додаткових посад у штаб-квартирі компанії в Мілані. Заявка компанії на державні інвестиції з’явилася на тлі того, що влада Італії прагне підтримати автомобільну промисловість країни.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, поліція Італії заборонила продавати новий електромобіль Fiat.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Надзвичайно корисна опція: Fiat інтегрує зарядні кабелі в усі електромобілі нового покоління

Шукатимуть вільні паркомісця та дороги без заторів: Bentley може оснастити нові авто справжніми дронами