in

Не у пріоритеті: Buick знову відкладає дебют першого електромобіля на рідному американському ринку

Компанія Buick відкладає офіційний вихід свого першого електромобіля на ринок Сполучених Штатів. Перший електромобіль бренду повинен був вийти на ринок США ще у 2022 році, потім плани посунули на 2023-й.

Однак генеральний директор GM Мері Барра нещодавно повідомила, що компанія “відкладає вивід на ринок перший електромобіль Buick, який був запланований на 2024 рік”.

Барра не вдавався в подробиці цього кроку, але згадала про бажання концерну застосувати “збалансований підхід у міру розвитку ринку”. Це означає, що затримка може бути пов’язана з повільнішим, ніж очікувалося, впровадженням електромобілів.

Серед інших можливих причин затримки – спроби уряду підвищити вчетверо тарифи на електромобілі китайського виробництва. Наразі Buick пропонує Electra E4 та E5 у Китаї, і вважалося, що останній буде імпортуватись у США під іменем Envision.

Ймовірно, це вже нежиттєздатно, оскільки в травні Білий дім зазначив, що тарифна ставка на електромобілі зросте з 25% до 100%. У той час адміністрація Байдена назвала це перемогою для американських автовиробників і працівників, оскільки вони стверджували, що “100% тарифна ставка на електромобілі захистить американських виробників від нечесної торгової практики Китаю”.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Buick представив концептуальний електромобіль Proxima.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Посилить конкуренцію з BYD: Toyota будує новий завод по виробництву акумуляторів для електромобілів

Попри високу ціну: корпоративні парки віддають перевагу електромобілям перед машинами з ДВЗ