Menu
in ,

Зміни в українських ПДР: Кабмін затвердив нові правила перевезення дітей у автокріслах

Нові вимоги спрямовані на підвищення безпеки пасажирів-дітей.

24 лютого 2021 року на засіданні Кабінету міністрів України прийнято постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», яким вводяться нові вимоги до перевезень дітей автотранспортом. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Безпека на дорозі – це пріоритет №1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилено відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи та імплементуючи ключові європейські підходи та правила у підвищенні безпеки цих перевезень», – зазначив міністр.

Зокрема Кабмін схвалив особливі вимоги до встановлення дитячих автокрісел у транспортних засобах: воно повинно відповідати зросту дитини. Також затверджено перелік транспортних засобів, в яких використання дитячих утримуючих систем не обов’язкове, наприклад, автобуси, автомобілі швидкої допомоги та інший спеціалізований транспорт.

Крім того, введена нова система маркування дитячих крісел, а термін «спеціальні засоби», який застосовується в діючих ПДР, замінений на термін «дитяча утримуюча система».

Як раніше повідомляв Autogeek, Porsche випустили крутезне «гоночне» дитяче автокрісло нового покоління.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version