Menu
in

З запасом ходу до 750 км: електричний кросовер GAC Aion V дебютував офіційно

Компанія GAC представила електричний кросовер Aion V другого покоління на Пекінському автосалоні. Дизайнери компанії стверджують, що зовнішній вигляд новинки черпає натхнення від тиранозавра Рекса, що пояснює досить дивну присутність роботизованої фігури динозавра на виставці.

Новий Aion V може похвалитися абсолютно новою архітектурою. Ця зміна сигналізує про глобальні амбіції GAC. Довжина авто становить 4605 мм, а колісна база – 2775 мм, що робить його трохи більшим за Ford Kuga.

Aion V другого покоління базується на новій модульній архітектурі AEP, розробленій власне компанією GAC. Кажуть, що завдяки продуманій упаковці та електричній силовій установці з рідинним охолодженням внутрішній простір в салоні на 20 відсотків більший порівняно з іншими автомобілями подібного розміру.

Компактний електричний кросовер оснащений єдиним електродвигуном потужністю 181 к.с. Енергія зберігається в акумуляторній батареї CATL, що забезпечує запас ходу у 750 км. Цікаво, що машина може витримувати екстремальні температури в діапазоні від -30°C до 55°C. Відомо, що новинка оснащена асистентом ADiGO Pilot ADAS, який використовує 11 камер, 5 радарів і датчик LiDAR, встановлений на даху.

Продажі нового GAC Aion V почнуться в Китаї в липні 2024 року. За даними китайських ЗМІ, компанія розробляє варіант GAC Aion V, який може продаватися під брендом Toyota у Китаї, як частина спільного підприємства GAC-Toyota.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, інноваційний електричний кросовер GAC Aion Hyper HT показали офіційно.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version