Menu
in

З ними не посперечаєшся: роботів навчили забирати погано припарковані авто

Французька компанія Multitract запустила у серійне виробництво спеціальних гусеничних роботів, які можуть евакуйовувати автомобілі, що запарковані з порушенням, з найтіснішого місця.

Переміщення припаркованого автомобіля може перетворитись на важку роботу, особливо в умовах міста. Іноді немає місця, щоб поставити звичайний евакуатор попереду або позаду транспортного засобу. Але на допомогу працівникам муніципальних служб прийшли спеціальні роботи – щось середнє між вантажівкою, вилковим навантажувачем і розміновувачем.

Строго кажучи, вони не роботи, адже працюють на 100 відсотків за вказівками людини-оператора, яка керує ними за допомогою дистанційного керування. Вони називаються Eastract.

У Eastract є пара гусениць і лоток, який ковзає вперед, як пандус. Він має вантажопідйомність у 2500 кг. Більш потужна модель TowTrack XL може впоратися з автомобілем масою 3500 кг.

Можливо, з часом такі машини зможуть працювати автономно, а міські паркувальники по всьому світу зможуть подвоїти кількість конфіскованих автомобілів. За словами компанії, у переважній більшості випадків машини використовуються для евакуації саме несправних автомобілів з вузьких вулиць. Але кілька невеликих міст у Британії з їх допомогою контролюють вже саме порушників правил парковки.

Нагадаємо, як повідомляв AUTOGEEK, водій Nissan Leaf всього за тиждень 17 разів порушив швидкісний режим.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version