Menu
in

Європа може відкласти заборону авто з ДВЗ: названа нова дата

Фінансовий директор Porsche Лутц Мешке заявив, що європейські плани щодо заборони продажу нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння можуть бути відкладені.

Європейський Союз давно планував припинити продаж транспортних засобів з двигуном внутрішнього згоряння до 2035 року, але нещодавнє уповільнення продажів електромобілів викликало дискусії про те, чи досяжна ця відмова.

Хоча багато хто підтримав цей план, інші не вірять, що він здійсненний, і ці занепокоєння вже спонукали Британію та ряд країн ЄС відкласти заплановану заборону автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на п’ять років – до 2035 року.

Під час розмови з Bloomberg на глобальній презентації довгоочікуваного Porsche Macan Мешке заявив, що європейська заборона може бути відкладена.

Хоча він не пояснив, чому, на його думку, це може статись, це, ймовірно, частково пов’язано з тиском з боку автовиробників, а також через занепокоєння автомобілістів щодо інфраструктури зарядки. Сама Porsche може виграти від затримки, хоча вона вже взяла на себе зобов’язання щодо широкомасштабної електрифікації всієї своєї лінійки.

Минулого року Європейський Союз мав намір ухвалити план поступового припинення продажів нових автомобілів з ДВЗ до 2035 року, але цей крок було відкладено через те, що Німеччина відмовилася підтримати план, зазначивши, що транспортні засоби, що працюють на синтетичному паливі, повинні бути дозволені до продажу після цього терміну.

Porsche є одним із найбільших прихильників синтетичного палива в автомобільній промисловості та вже має виробниче підприємство в Чилі з його виробництва.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, у Норвегії забороняють використовувати Tesla у якості навчальних авто у автошколах.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version