Menu
in

У Маріуполі з’явилися перші тролейбуси, які можуть пересуватися на акумуляторі

Новий «зелений» маршрут обслуговують 11 електробусів із Білорусі.

Міська влада Маріуполя закупила 15 електробусів з динамічної підзарядкою (тролейбуси з запасом автономного ходу від акумуляторів). З них 11 щодня виходять на новий тролейбусний маршрут, який раніше обслуговували старі дизельні маршрутки. Про це написав у Facebook заступник Міністра фінансів України Олександр Кава.

У коментарях під постом Кави, користувачі соціальної мережі написали, що мова йде про білоруські тролейбуси. Деякі з них нарікають на швидкість пересування нового транспорту, закликаючи повернути колишню маршрутку №24. Як говориться в одному з коментарів, переїзд з одного кінця маршруту до іншого займає 1,5 години.

Скільки це в кілометрах, не мешканцям Маріуполя судити складно. Доводиться вірити на слово та чекати, коли подібний «зелений» транспорт з’явиться в інших українських містах. Можливо, це буде вже український тролейбус з динамічної підзарядкою. Наприклад, тролейбус «Богдан Т70117» з автономним ходом до 20 км. Такі тролейбуси майже рік виходять на маршрути у Хмельницькому.

Нагадуємо, що раніше Autogeek повідомляв про те, що на Чернігівському автозаводі, який входить до корпорації «Еталон» виготовили тролейбус Т12220 з динамічною підзарядкою та автономним ходом 20 км.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version