Menu
in ,

World Car of the Year 2021: електромобіль Volkswagen ID.4 отримав головний приз, а Honda e став кращим для міста

Німецький електрокросовер названий «Всесвітнім автомобілем 2021 року», японський елетрохетчбек – найкращим міським автомобілем року.

Журі міжнародного конкурсу World Car of the Year (WCOTY, Всесвітній автомобіль року) назвало нового володаря цього титулу. Ним став електричний кросовер Volkswagen ID.4. Оцінка переможця – 798 балів.

У фіналі Volkswagen ID.4 протистояли японські хетчбеки Honda e і Toyota Yaris, яким вдалося набрати 742 і 732 бали відповідно. І якщо Toyota Yaris так і не вдалося отримати нагороду в жодній з чотирьох допоміжних категорій, то Honda e удостоїлася титулу «Міський автомобіль року», набравши 754 бали. Цікаво, що їй протистояли той же Yaris (737 балів) і Honda Jazz / Fit (719 балів).

Нагадаємо, що у Європі Honda e доступна у двох версіях з двигуном потужністю 136 або 154 к.с. Максимальний крутний момент в обох випадках – 315 Нм. Літій-іонний акумулятор ємністю 35.5 кВт·год забезпечує запас ходу близько 220 км. Від швидкісної зарядної станції до 80% ємності батарея заряджається всього за 30 хвилин.

У категорії «Представницький автомобіль року» переможцем названо Mercedes-Benz S-Class – 853 балів. Йому протистояли шведський електричний фастбек Polestar 2 (815 балів) та британський позашляховик Land Rover Defender (774 бали).

«Спорткаром року» став Porsche 911 Turbo, можливості якого журі оцінило на 822 бали. Суперники німецького спорткупе – Audi RS Q8 та Toyota GR Yaris – набрали по 793 та 772 бали відповідно.

Нагорода в категорії «Дизайн року» дісталася Land Rover Defender – 299 балів. Також на цей титул у фіналі претендували Honda e (239 балів) та Mazda MX-30 (97 балів).

Цього року долю претендентів на перемогу вирішувало журі з 94 міжнародних автомобільних журналістів. Традиційно до конкурсу допускаються нові або значно перероблені моделі, які вийшли на ринок з травня 2020 року по травень 2021 року та представлені, як мінімум на двох континентах.

Старт наступного конкурсу World Car of the Year буде дано 19 серпня 2021 року на Нью-Йоркському міжнародному автосалоні, який пройде у нещодавно відремонтованому приміщенні конференц-центрі імені Джейкоба Джейвітса. Там відбудеться й офіційна церемонія нагородження цьогорічних переможців.

Крім того, у наступному році буде визначено переможця у новій категорії – «Електромобіль року», появою якої організатори WCOTY хочуть підтримати глобальний перехід на автомобілі з електричним приводом.

Електричний кросовер Volkswagen ID.4 названо всесвітнім автомобілем 2021 року.

Як раніше повідомляв Autogeek, німецьким «Автомобілем року» вперше став японець.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version