Menu
in

Виробник iPhone випускатиме електромобілі: тайванська Foxconn випустить три моделі у 2021 році

Перелом на електромобільному ринку Foxconn обіцяє у 2024 році.

Тайванська компанія Foxconn, найбільший у світі контрактний OEM-виробник електроніки, більш відомий як виробник смартфонів iPhone для корпорації Apple, виходить на автомобільний ринок. За інформацією видання Taiwan News, вже цього року компанія випустить три електричних автомобілі: електроавтобус и два легковики.

Власну архітектуру для електромобілів під назвою MIH компанія Foxconn показала у 2020 році. До проекту MIH вже приєдналися 736 компаній по всьому світу, які приймуть участь у розробці та виробництві. Рік тому тайванський концерн обіцяв до 2025 року зайняти 10% світового ринку електромобілів, при цьому переломним для електромобільного ринку в компанії вважають 2024 рік.

Цікаво, що Foxconn не розглядається в якості партнера Apple у проекті Apple Car. З чуток, американська компанія шукає партнера для випуску свого першого автомобіля серед автовиробників. Вже відомо про провал переговорів Apple з концернами Hyundai та Nissan, та про те, що каліфорнійці планують закуповувати комплектуючі для свого безпілотного електромобіля у Тайвані. Щодо використання Apple архітектури MIH мовчать навіть чутки.

Як раніше повідомляв Autogeek, Nissan заперечує перемовини про можливість випуску електромобілів Apple Car.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version