Menu
in

Вирішив заробити на гонорарах: Ілон Маск пише книгу про історію компанії Tesla

У своїй книзі Маск обіцяє розповісти в подробицях про всі важливі події в історії Tesla.

Черговий твіт Ілона Маска приніс несподівану звістку – голова Tesla й SpaceX почав писати книгу про історію компаній. Про це він написав, відповідаючи на коментарі фоловерів.

Біографія самого Ілона Маска вийшла у 2015 році. Незважаючи на те, що її автором став Ешлі Венс, книгу можна вважати цілком офіційною. Він щільно спілкувався з Маском і виклав усі подробиці про його дитинство, юність та початок підприємницької кар’єри.

Але за останні шість років у Tesla  багато чого змінилося. Компанія домоглася значних успіхів, хоча й кілька разів опинялася на межі банкрутства. Tesla запустила у виробництво Model X, Model 3 та Model Y, представила електровантажівку Semi, пікап Cybertruck та новий Roadster. Крім того, збільшилась кількість виробничих майданчиків. Зокрема, запустили нові заводи у Неваді і Шанхаї та почала будівництво фабрики у Німеччині.

Продажі компанії виросли у 10 разів, а у 2020 році Tesla вперше в історії відзвітувала про прибуток за підсумками року та вийшла на виробничі потужності 1,05 млн автомобілів на рік.

Раніше Маск розповів, що у 2017 році компанія опинилася на межі банкрутства через складнощі запуску Model 3. Цілком ймовірно, подробиці про цю подію з’являться в обіцяній книзі.

Що стосується SpaceX, то очікується, що Маск розповість подробиці про запуск особистого Tesla Roadster в космос ракетою Falcon Heavy, перший політ космічного корабля Crew Dragon та труднощі з марсіанської ракетою Space Ship.

Як раніше повідомляв Autogeek, Tesla Model 3 стала найбільш продаваним електромобілем у світі другий рік поспіль.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version