Menu
in ,

Всього 210 км/год: флагманський електромобіль Mercedes-Benz EQS буде повільнішим, ніж міг би

Незалежно від версії електричний седан Mercedes-Benz EQS не зможе розганятися більш ніж до 210 км/год.

Офіційна прем’єра нового флагмана електричної лінійки Mercedes-Benz – седана EQS – відбудеться наступного тижня, 15 квітня. Готуючись до цієї події, німецька марка поділилася новою порцією інформації про новинку: максимальна швидкість електроседана складатиме 210 км/год.

Раніше вже стало відомо, що Mercedes-Benz EQS стане першою електричної моделлю марки, побудованою «з нуля». Максимальна ємність літій-іонної батареї седана складе 108 кВт•год, що за оновленою інформацією дозволить проїжджати без підзарядки до 770 км у вимірювальному циклі WLTP. Коефіцієнт лобового опору (Cx) заявлений на рівні 0,20.

Також EQS запропонують з батареєю на 90 кВт•год. Запас ходу такого седана – 640 км. В Європі заводська гарантія на батарею складе 10 років або 250 тис. км пробігу.

Потужність бортового зарядного пристрою – до 22 кВт. Також заявлені підтримка зарядки від швидкісних терміналів напругою 400 В та потужністю до 200 кВт. За 15 хвилин топова батарея седана зможе заряджатися на 300 км шляху.

На старті продажів Mercedes-Benz EQS запропонують в моно- та повнопривідній версиях. Задньопривідну версію EQS 450 укомплектують одним електромотором потужністю 333 к.с., повнопривідну EQS 580 4Matic – двома моторами загальною потужністю 524 к.с. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 210 км/год, незалежно від версії. Час прискорення від 0 до 100 км/год, поки не озвучено, але судячи з того, що вже відомо, німецький фагман не дотягує до топових версій Tesla Model S та Lucid Air.

Надалі Mercedes-Benz обіцяє більш потужну версію EQS та побудований на його основі кросовер, а також седан та кросовер EQE. Також компанія розробляє нову електричну платформу для більш компактних моделей. Вона буде готова до 2025 року.

Як раніше повідомляв Autogeek, офіційний запас ходу електромобіля Mercedes-Benz EQS виявився більшим на 70 км.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version