Menu
in

Все ближче до України: Stellantis розпочне виробництво електродвигунів в Угорщині

A Stellantis employee works on the e-GMP electric engine assembly line at the carmaker Stellantis engines factory in Tremery near Metz, France, June 29, 2022. REUTERS/Gilles Guillaume

Stellantis отримав дотації від уряду Угорщини та інвестує загалом 110 мільйонів доларів у завод у місті  Сентготтхард, на якому будуть випускатись елементи силових установок електромобілів. Відомо, що елементи, виготовлені на заводі, використовуватимуться в машинах на платформах групи STLA.

Відомо, що на підприємстві вироблятимуть електродвигуни, редуктори і інвертори, які об’єднані в єдиний пристрій. Концерн вже виробляє подібні компоненти на своєму заводі в Тремері-Мец, Франція, і на заводі в Кокомо, штат Індіана, а пізніше цього року до них приєднається завод у Мірафіорі в Італії, який почне виробляти електрифіковані трансмісії з подвійним зчепленням для гібридів.

“Переведення виробництва модулів електроприводу в Сентготтхард для підтримки нашої трансформації в напрямку електрифікації є ще однією важливою частиною нашої мети – забезпечити клієнтів чистою, безпечною та доступною мобільністю”, – сказав головний виробничий директор Stellantis Арно Дебеф.

За його словами, люди на цьому заводі можуть пишатися тим, що їхня робота стане невід’ємною частиною електрифікованого майбутнього концерну.

Зараз працівники заводу в Сентготтарді збирають 1,2-літрові 3-циліндрові двигуни з турбонаддувом і 1,6-літрові 4-циліндрові двигуни, які використовуються на авто брендів концерну.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, електричний Fiat 500e від Abarth отримав цінник.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version