Menu
in

Volkswagen придумав окремий індекс для високопотужних електромобілів – GTX

Першою моделлю з GTX-версією стане кросовер Volkswagen ID.4.

Volkswagen вже давно використовує для позначення потужних версій своїх моделей спеціальні індекси: бензинових – GTI, дизельних – GTD, гібридних – GTE. Як стало відомо, високопотужні електромобілі позначатимуть приставкою GTX. Практично, мова йде про електричні аналоги бензинових R-моделей.

Першим серійним автомобілем з новим індексом стане кросовер Volkswagen ID.4 GTX, німецький «брат» Skoda Enyaq RS iV. У Європі прем’єра нового німецького електрокросовера відбудеться 28 квітня 2021 року. Імовірно, ID.4 GTX отримає ту ж двомоторну силову установку потужністю 306 к.с., з якою чеський кросовер прискорюється від 0 до 100 км/год за 6,2 секунди.

Цікаво, що всі «електрички» Volkswagen GTX отримають повний привід, тоді як моделі GTI/GTD/GTE – традиційно монопривідні. Встановлений на передній осі додатковий електродвигун буде підключатися за кілька мілісекунд під час прискорення або в інших ситуаціях, коли є необхідність у високій продуктивності. У новому їздовому режимі «Traction» він буде активований постійно.

Також GTX-електромобілям обіцяно більш агресивний дизайн та особливий декор салону.

Як раніше повідомляв Autogeek, китайці випустять свій електромобіль, схожий на Beatle.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version