Menu
in

Відео дня: компанія Kenworth представила екологічно чистий SuperTruck з майбутнього

Компанія Kenworth представила свою нову вантажівку SuperTruck 2. Ззовні Kenworth SuperTruck 2 більше схожий на швидкісний поїзд, ніж на тягач.

З новинкою компанія намагалась “розширити межі зниження аеродинамічного опору”. У рамках цих зусиль модель має обтічний кузов і повністю закриті колеса. SuperTruck також має цифрові бічні дзеркала, які не тільки зменшують опір, але й допомагають забезпечити кращу видимість.

У салоні авто встановлене центральне сидіння водія та 15-дюймова цифрова панель приладів. За кабіною знаходиться спальна зона з ліжком, яке розкладається на диван.

Авто приводиться у рух двигуном PACCAR MX-11, який видає 440 к.с. і має м’яку гібридну систему на 48 В, яка використовує літій-іонні батареї нового покоління. Останнє дозволило оснастити вантажівку електричними вентиляторами та електричним рульовим керуванням, а також електричними насосами охолоджувальної рідини та системами опалення, вентиляції та кондиціонування.

Окрім нового двигуна, SuperTruck 2 та його причіп напрочуд легкі. Як пояснив Kenworth, тягач і причіп разом важать 11 839 кг, що на 3 221 кг менше, ніж у середньому тягачі та причепи, які зараз їздять дорогами Європи та США.

Щоб зменшити масу, машина також оснащена десятьма концептуальними шинами, які сумарно зменшують вагу на 161 кг і мають надзвичайно низький опір коченню. Ефективніший двигун також дозволив використовувати менший паливний бак об’ємом 303 літри, завдяки чому зменшується вага, а запас ходу залишається незмінним.

Незважаючи на те, що SuperTruck 2 працює на дизелі, компанія заявила, що він розроблений для розміщення паливних елементів, баків для водню, баків для природного газу або акумуляторів без зміни базової кабіни.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, Daimler Trucks збільшить виробництво електричних та водневих вантажівок.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version