Menu
in ,

Відео дня: китайський електромобіль Nio ET7 вперше піднявся до базової станції на Евересті

По дорозі до вершини спустили дві шини та довелося замінити акумулятор.

Один з перших власників китайського електроседана Nio ET7 здійснив свою давню мрію – 17 липня 2022 року він доїхав до базового табору Base Camp на Евересті на своєму автомобілі. Для хлопця на прізвисько Xizhu та його дружини ця поїздка стала частиною медового місяця.

По дорозі у седана спустили дві шини, які замінили у майстерні, що зустрілася поблизу. Але «заморочуватися» з балансуванням та сходом-розвалом придорожні майстри не стали. Ці роботи виконали фахівці сервісного центру Nio у Лхасі, поки господар автомобіля відпочивав у готелі.

Далі Xizhu поїхав на станцію швидкісної заміни акумуляторів у Лхасі, де на седан встановили новий блок ємністю 100 кВт•год. У цьому місті розташована тисячна станція заміни акумуляторів Nio. Вона була введена в експлуатацію 6 липня 2022 року. Це перша станція компанії, яка використовує 100-відсотково зелену енергію, вироблену фото- або гідроелектростанцією.

«Я хочу сказати всім, що єдиний спосіб дістатися сюди – це водити електромобіль», – сказав Xizhu у відео.

За кілька днів до цього, 12 липня, базового табору Евересту на своїх електромобілях Tesla досягли блогер-мандрівник на ім’я Тренсен та його приятель. Відео цього заїзду з’явилося на офіційному акаунті Tesla у Weibo.

Як раніше повідомляв Autogeek, Tesla оприлюднила перші зображення нового покоління зарядних станцій V4 Supercharger.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version