Menu
in ,

Відео дня: електромобіль Tesla Model S Plaid відібрав рекорд Нюрбургрінгу у Porsche Taycan

Американський ліфтбек встановив новий рекорд швидкості серед електромобілів – 7 хвилин 30,9 секунди.

Цією радісною новиною поділився у Twitter голова компанії Tesla Ілон Маск. Як доказ він надав фото документу, в якому зазначено час 7 хвилин і 30,9 секунди та 7 хвилин і 35,5 секунди.

Новим рекордсменом Нюрбургрінгу стала Tesla Model S Plaid, яка відібрала титул найшвидшого чотиридверного серійного електромобіля траси у Porsche Taycan. В серпні 2019 року передсерійний прототип німецького електроседана подолав легендарну 20,6-кілометрову трасу за 7 хвилин і 42 секунди.

При цьому абсолютний рекорд Нюрбургрінгу – 6 хвилин 05.336 секунди – як і раніше належить гоночному електромобілю Volkswagen ID.R, який на даний момент існує в статусі прототипу. До перемоги у червні того ж 2019 року його привів один з найуспішніших пілотів «Північної петлі» французький гонщик Ромейн Дюма.

Нагадаємо, що Tesla Model S Plaid укомплектована тримоторною силовою установкою сумарною потужністю 1020 к.с. З місця до 100 км/ год «чотиридверка» прискорюється за 2,0 секунди і розвиває максимальну швидкість 321 км/год. Паспортний запас ходу – 627 км. За 15 хвилин батарея ліфтбека поповнюється на 300 км шляху.

Porsche Taycan використовує два електродвигуни (по одному на вісі), які працюють у зв’язці зі спеціальною дводіапазонною коробкою передач. У режимі Overboost агрегати видають 761 л.с. 

Як раніше повідомляв Autogeek, електричний «Запорожець» та Tesla Model S зійшлися в епічному драг-заїзді.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version