Menu
in

Вдвічі потужніший за боліди: електромобіль Porsche Taycan Turbo GT став Safety Car на “Формула E”

У 2024 році “Формула E” отримує новий електромобіль безпеки, і стане Porsche Taycan Turbo GT, вже починаючи з етапу в Берліні, який відбудеться найближчими вихідними. Цікаво, що він має більш ніж удвічі більше кінських сил, ніж гоночні прототипи.

Turbo GT є флагманом оновленої лінійки Taycan і стоїть над Turbo S, який раніше служив автомобілем безпеки у “Формулі E”. Попередник мав потужність силової установки до 939 к.с. Цього було б більш ніж достатньо для більшості водіїв, але Taycan Turbo GT видає до 1019 к.с.

Porsche каже, що режим Attack Mode, який забезпечує короткочасний суттєвий приріст потужності, походить від системи, встановленої на гоночних авто Formula E. У звичайних гоночних ситуаціях боліди Gen3 генерують до 402 к.с., але отримують приріст до 469 к.с. на завершальному етапі гонки.

Звичайно, боліди набагато легші, ніж Taycan, адже вони важать близько 840 кг з водієм проти 2290 кг Turbo GT без водія.

Porsche передасть організаторам “Формули” два різні авто: один кольору Purple Sky Metallic з комплектом Weissach, а інший — повноцінний чотиримісний автомобіль без нього у кольорі Shade Green metallic. Обидва оснащені сигнальними лампами, вогнегасниками та комунікаційним обладнанням, але на трасі одночасно буде лише одна машина.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, легендарний суперкар Porsche 911 перетворять на гібрид.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version