Menu
in

В Україні запустили електронний калькулятор вартості розмитнення та оформлення авто (але він не працює)

Голова Державної митної служби України Макс Нефьодов анонсував запуск калькулятора орієнтовної митної вартості та платежів при оформленні авто.

Сервіс виклали в тестовий доступ і він підтягує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш ніж 2300 моделей.

За словами Нефьодова, це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і одруківок, тому цей процес і зайняв на 1,5 місяці довше очікуваного.

Протестувати сервіс можна за посиланням: https://calc.customs.gov.ua/
У “Новій митниці” обіцяють оперативно реагувати на повідомлення щодо багів у сервісі, тож можна залишати їх у коментарях до запису на Facebook.

Важливе уточнення: з моменту анонсу і до моменту публікації (17:30) сервіс не працював. Напевно, через велику кількість бажаючих перевірити його роботоздатність ;)

Як працює онлайн-калькулятор?

Що мається на увазі «за 2018-2019»? Скажімо, Форд Фокус 2.0 2012 р. випуску в 2013 році коштував одні гроші, а зараз – зовсім інші. Машина по параметрах не змінилась, але брати цифри за 2013-й і застосовувати на 4.11.2019 не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не таке суттєве.

Нагадаємо, як повідомляв AUTOGEEK раніше, в Україні запрацював електронний кабінет водія: користувачам доступні більше 5 послуг.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version