Menu
in

В Україні змінилися правила видачі номерних знаків: відтепер “прописка” не важлива

Номерні знаки видаватимуть не залежно від місця прописки власника автомобіля.

Міністерство внутрішніх справ України своїм наказом № 166 від 02 березня 2021 року змінило правила видачі номерних знаків для автомобілів. Згідно з документом, кожний сервісний центр видаватиме номерні знаки лише своєї області, не залежно від місця прописки власника, як це було дотепер. Нові правила визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу починають діяти з моменту публікації наказу.

Також документом встановлені єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик. Як пояснили у відомстві, зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні у сервісному центрі МВС.

«Нововведення дозволять оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. У кінцевому результаті це призведе до економії бюджетних коштів», – говориться у офіційному повідомленні ГСЦ МВС.

Як раніше повідомляв Autogeek, електротаксі та електровтобуси в Україні позначили «особливими» номерними знаками.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version