Menu
in

В США відкрили найбільшу водневу заправну станцію: на кого розрахована

Компанія FirstElement Fuels відкрила першу в світі масштабну водневу заправну станцію для великовантажних комерційних вантажівок неподалік від порту Окленд.

FirstElement називає свою нову автозаправну станцію, яка цього тижня відкрилася для відвідувачів для екскурсій і демонстрацій, першою у своєму роді. Компанія, розташована поблизу порту Окленд, стверджує, що її водневі насоси можуть “наповнити” водневі баки вантажівки всього за десять хвилин, що за їхніми підрахунками дозволить заправляти до 200 вантажівок на день.

Що стосується клієнтів, компанія каже, що зараз на заправній станції працюють 30 напіввантажівок Hyundai Xcient, а також кілька вантажівок Nikola з водневими паливними елементами.

У вівторок відбулася церемонія з нагоди відкриття станції, на якій були присутні офіційні особи штату, зокрема Ліан Рендольф, голова Ради з повітряних ресурсів Каліфорнії, і Тайсон Екерле, радник з питань чистого транспорту офісу з розвитку бізнесу губернатора Гевіна Ньюсома. Основне фінансування станції в Окленді було надано CARB і Каліфорнійською енергетичною комісією.

Екерле зазначає, що федеральний уряд США виділяє 8 мільярдів доларів на започаткування того, що він називає “водневою економікою”, і очікує достатнього фінансування для будівництва ще 60 станцій водневих вантажівок, подібних до цієї в Каліфорнії – що, теоретично, буде достатньо для обслуговування 5000 вантажівок і 1000 автобусів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв AUTOGEEK, у MAN впевнені, що сьогодні неможливо водневим авто ефективно конкурувати з електромобілями.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version