Menu
in

Українська промисловість встановила антирекорд з кількості вироблених автомобілів у жовтні

У жовтні випуск автомобілів зменшився майже на чверть у порівнянні з результатом річної давності.

В минулому місяці українські автовиробники зібрали всього 687 одиниць автотранспортних засобів, з них 606 одиниць – це легкові автомобілі. У порівнянні з результатом річної давності випуск автотранспорту в країні зменшився майже на 25%, а легкових авто – 24%, інформує «Укравтопром».

За даними асоціації автовиробників України, в жовтні на Єврокарі зібрали 428 легкових автомобілів. Ще 178 легковиків випустив ЗАЗ. Комерційних автомобілів зібрали всього чотири, що на 87% менше, ніж у жовтні 2019 року. Всі вони зійшли в конвеєра заводу «Черкаський автобус». До статистики не ввійшли дані АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року.

Також у жовтні п’ять підприємств України змогли зібрати 77 автобусів. З них 29 од. – продукція заводу «Черкаський автобус», 22 од. – Чернігівського автозаводу, 12 од. – корпорації «Богдан», 10 од. – Запорізького автозаводу і 4 од. – Часовоярського. В цілому падіння виробництва у цьому сегменті склало 5%.

Всього з початку 2020 року українські автовиробники зібрали 3791 автотранспортний засіб, що на 39% менше, ніж десять місяців минулого року. З них легкових автомобілів – 3211 од. (-40%), комерційних – 36 од. (-68%), автобусів – 544 од. (-23%).

Як раніше повідомляв Autogeek, жовтень став рекордним для авторинку нових автомобілів. За місяць українці придбали 8.4 тис. нових легкових автомобілів.

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version