Menu
in ,

У Європі стартували продажі електричного кросовера Fisker Ocean із сонячними панелями на даху

Fisker Automotive виводить на європейський ринок свою першу серійну модель – преміальний електричний кросовер Ocean. Прийом бронювань вже оголошено, а постачання клієнтських автомобілів розпочнеться влітку цього року. Перші європейські шоу-руми Fisker під назвою Centers+ відкриються у Відні та Копенгагені 11 квітня.

Також у першій половині квітня завершиться європейська сертифікація Fisker Ocean. Тоді ж стане відомий запас ходу моделі у європейському вимірювальному циклі WLTP.

За даними виробника, топова версія Ocean Extreme може проїжджати без підзарядки 707 км. Якщо запас ходу кросовера виявиться таким у європейській документації, кросовер Хенріка Фіскера стане «дальнобійним» електромобілем у своєму класі та основним конкурентом Tesla Model Y.

Fisker Ocean Extreme укомплектований двома електродвигунами сукупною потужністю 550 к.с. Эмність тягової батареї не озвучується. Відомо, що це літій-нікель-марганець-кобальт-оксидний акумулятор із високою питомою ємністю. Також кросовер оснащений сонячними панелями, здатними забезпечити до 3000 км безкоштовного пробігу на рік.

Як раніше повідомляв Autogeek, малазійці побудували водневий кросовер Hiperon із запасом ходу 450 км.

За матеріалами: TopElectricSUV

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version