Menu
in

У Кена Блока зʼявилися гідні наступники: у підйомі на Пайкс-Пік його замінять донька та дружина

Життя відомого американського автогонщика та шоумена Кена Блока трагічно обірвалося 2 січня 2023 року. За іронією долі, людина, яка брала участь у багатьох видах спортивних змагань, включаючи скейтбординг, сноубординг, мотокрос, ралі, ралі-крос та джимхану, загинула в результаті аварії на снігоході.

Минулого року Кен Блок намагався встановити світовий рекорд швидкості на Пайкс-Пік, але так і не зумів. Нинішні «перегони у хмарах» мали стати другою спробою. Як стало відомо на початку цього місяця, у Міжнародному підйомі на пагорб покійного гонщика замінить його 16-річна донька Лія.

Сходження на Пайкс-Пік дівчина здійснить на модифікованому Porsche 911 під назвою Hoonipigasus, за кермом якого у минулорічному заїзді сидів її батько. Сьогодні стало відомо, що у перегонах також братиме участь дружина Блока – Люсі.

«Міжнародне сходження на пагорб Пайкс-Пік дає можливість розвинути дух Кена й зробити те, що він хотів зробити сам. Моїм найбільшим досягненням завжди було бути матір’ю моїх дітей та сильною дружиною. Отримати можливість піднятися на вершину Кена на Пайкс-Пік – велика честь. Він так багато дав спортивній спільноті», – сказала Люсі Блок.

Вона виступить у класі Unlimited, сидячи за кермом Sierra Echo EV. Одномісний багі укомплектований одним електродвигуном віддачею 300 к.с. та 499 Нм крутного моменту й тяговою батареєю на 55,8 кВт•год. Максимальна швидкість – 193 км/год.

Багі оснащений регульованою підвіскою з ходом до 305 мм, ручним гідравлічним гальмом, чотирипоршневими гальмівними супортами Wilwood, вентильованими дисками та гладкими шинами. Кузов автомобіля прикрашений наклейками Echo EV й логотипами нещодавно створеного «43 Institute», метою якого є розширення можливостей гонщиків-початківців.

Усього для Люсі Блок виготовлять сім ідентичних Sierra Echo EV. Всі багі будуть одного кольору та з фірмовими знаками сім’ї Блок. Як повідомляється, 43 000 доларів, отриманих від продажу семи автомобілів, передадуть «43 Institute».

Як раніше повідомляв Autogeek, Dacia показала електричний баггі Manifesto на безповітряних шинах.

За матеріалами: Carscoops

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Exit mobile version